top of page
piggybacks

KINDERPSYCHOLOGIE 

Het kind op de eerste plaats

Vaak botsen we in de ontwikkeling van het kind en het opgroeien binnen het gezin op een aantal struikelblokken. Opvoeden en opgroeien, dat is vallen, opstaan en steeds blijven doorgaan. Toch komen de moeilijkheden soms tot een punt waarbij het zinvol kan zijn om hulp in te schakelen, enerzijds in de vorm van persoonlijke begeleiding voor je kind, anderzijds in de gedaante van opvoedingsondersteuning. Ook een ouder-kind werking is mogelijk, afhankelijk van de noden van het gezin.

 

 

Voor wie?

Gezinnen met kinderen tot 18 jaar.

 

Praktisch verloop

We starten steeds met een intakegesprek met de ouders (en het kind als de ouders dit willen). Tijdens dat gesprek gaan we zowel op zoek naar de zaken waarop binnen het gezin wordt vastgelopen, als wat sterktes zijn in het functioneren van het kind enerzijds en de intra-familiaire  interacties anderzijds. Samen met de ouders stippelen we het verdere zorgtraject uit. Afhankelijk van de hulpvragen starten we begeleiding op met het kind, of met de ouders, of een combinatie van beide.

 

Omdat het gedrag van kinderen en hun omgeving een constante wisselwerking vormen, is het belangrijk om ook de context van het kind mee te nemen in het verhaal. Daarom proberen we van tijd tot tijd een overleg in te plannen. Dit kan bestaan uit een oudergesprek of schooloverleg. 

 

Er is terugbetaling mogelijk, afhankelijk van de mutualiteit. Informatie is via volgende site te vinden: https://www.vind-een-psycholoog.be/info/terugbetaling-psychotherapie.html#christelijke-mutualiteit-of-cm. Wij zijn niet aangesloten bij de conventie.  

 

Hebben jullie nog (praktische) vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen!

bottom of page