top of page
thumbnail_Manou Duyck.jpg

MANOU DUYCK

Hallo iedereen!

 

Ik ben Manou Duyck en ik behaalde mijn Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Een boeiende opleiding, waarin het hebben van een brede kijk en kritisch denken voorop stond. Deze manier van redeneren komt dan ook van pas binnen het psychologisch werkveld, waarbinnen steeds verschillende pistes overwogen moeten worden.

 

Samen met jullie ga ik dan ook vanuit bovenstaande visie op zoek naar het ontstaan van eventuele moeilijkheden en hoe we deze gezamenlijk kunnen aanpakken, met oog voor elk gezinslid en sterke en minder sterke punten. Zo kunnen we samen nagaan wat ieders hulpvraag inhoudt.

 

Waarom psychologie? Het denken, functioneren en interageren van de mens heeft me steeds enorm gefascineerd. Hulp bieden wanneer iemand even vastzit, vind ik belangrijk en geeft me voldoening. Als psychologe krijg ik dan ook de kans om hieraan te voldoen en een verschil te maken wanneer het even tegenzit.

 

Waarom kinderen en jongeren? Doorheen de opleiding merkte ik dat ik meer te weten wilde komen over de ontwikkeling die we doormaken van baby tot jongvolwassene en eventuele obstakels waarop men in interactie met de omgeving kan botsen. Vandaar dat ik mij in mijn keuzevakken voornamelijk toespitste op deze doelgroep. Ook Tijdens mijn stage op de dienst Kinderrevalidatie in het UZ Gent kon ik hierin heel wat relevante ervaring opdoen.

 

Verder wil ik zo adequaat mogelijk hulp kunnen bieden. Daarom blijf ik me bijscholen door het volgen van kortdurende en langdurige vormingen. Momenteel neem ik deel aan de 2-jarige permanente vorming in de Klinische Neuropsychologie.

 

Indien jullie nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om me te contacteren!

 

Groetjes, Manou

bottom of page